torsdag 12. april 2012

Ulovlig livskvalitet .....

Jeg overrasker meg stadig at jeg på trygd må passe meg for hva jeg gjør. Stadig får jeg, nav må ikke vite ditt og nav må ikke vite datt. Du må ikke skrive på facebook at du er ute å går tur. Og jeg tenker faen heller. Når man er nav klient fordi man er uheldig og blitt eller født syk, så skal man føle seg kriminell fordi man tillater seg å ha livskvalitet, og glede i livet? Er det sånn det skal være, har man mindre krav på livskvalitet og glede i livet når man er blitt syk ? Skal man bli dobbelt opp straffet fordi man er syk, og ikke klarer både jobb og ha et sosialtliv som andre mennesker.

Er det virkelig sånn at er man syk og mottar trygd, skal man sitte hjemme å råtne? Skal ikke jeg som andre få lov å dele mine gleder i livet fordi jeg er syk. Skal ikke jeg få lov å gå tur ? Det er stor forskjell på livskvalitet og arbeidsevne.

Livskvalitet er menneskerett, hva er et menneske uten det ? Man har mistet så mye fra før av når man er syk. Jeg snakker ikke om livskvalitet som det å gå på fylle flere ganger i uken, jeg snakker om å kunne bestemme litt mer over sitt egentlig liv, det å kunne gå seg en tur uten at man skal føle seg kriminell.

Jeg skal gå å være redd for at nav skal finne ut hva jeg gjør og ikke gjør. Skal det være sånn at man som syk skal bli skulet på som trygde missbruker fordi man tillatter seg glede ? . For det er jo nettopp det det er, når man blir fortalt at nav ikke må vite ditte og datt.

Hva vil det gjøre med et menneske psykisk? Skal man fratas retten til et sosialtliv ? Og igjen hvordan helse påvirkning gjør det med et menneske både fysisk og psykisk ?

Hilsen ei som er lei av å måtte gå på tå !


9 kommentarer:

 1. Halleluja!!!

  Den tanken er nemlig prentet inn i hodet mitt og sørger for at jeg tilbringer store deler av ukene mine hjemme.
  Å gå en tur i byen på dagtid er uaktuelt, for "feite kvinfolket orker å gå på shopping ja, men å jobbe?!?" det er ingen trivelig følelse å gå og føle at andre tenker om en.
  Ikke at du også er feit snuppa, langt i fra!!!
  Nei den delen tar jeg på mi ega kappe gitt. :)

  Knallbra skrevet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er samme hva som er sykdom, og hva som er grunnen til trygd. Man har krav på livskvalitet og være en del av samfunnet.

   Slett
 2. Tror det er mange som kjenner seg igjen i det du skriver!

  SvarSlett
 3. Flott skrevet, og jeg kjenner meg litt igjen i det meste ;)

  SvarSlett
 4. Så utrolig bra skrevet! Kjenner meg godt igjen i dette...

  SvarSlett
 5. Utrolig bra skrevet!
  Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver, og det er nok desverre mange av oss som har det sånn :-(
  Men du satte ord på det på en fantastisk måte.
  Varm klem, Reidun

  Har forresten laget meg ny blogg selv, men vet ikke hvordan jeg legger inn den her..... men adressen er http://fibromonster.blogg.no/ hvis du vil ta en titt innom =)

  SvarSlett
 6. Så bra skrevet. Jeg skjønner det er mange som føler det slik som opplever dette selv. Men det er jammen vanskelig å få forståelse for det fra de som ikke er syke/sykemeldt/nav-lønnet. Føler meg veldig igjen i det du skriver og det er jammen slitsomt å skulle prøve å forklare andre hvordan dette føles. Det føles skikkelig urettferdig. Jeg har ikke bestemt at kroppen min skulle angripes sterkt av fibromyalgi. Men jeg kan prøve å styrke min livskvalitet likevel. Takk for at du deler så mange fine innlegg på bloggen din :)
  Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. :) .. Takk for det .. Det er viktig så andre kan se det, og fordi jeg er nok ikke eneste med samme tanke :)

   Slett
 7. Veldig bra skrevet. Det er stor forskjell på livskvalitet og arbidsevne.....

  SvarSlett