torsdag 5. mars 2009

Det og leve med FM - Fibromyalgi


"For å oppnå den rette tilstand, gjør du følgende:

Hjelp noen venner med å flytte! Gjerne noen med mange bøker og tunge møbler. ;o) Det gjør du i ca. 4 timer. Nu har du sikkert litt vondt i armer og rygg, men det er ikke nok! Du skal trene til Jenterunden med venninner, du sykler ca. 20 km. Nu er du trett og har også vondt i beina! Tilsett litt dårlig samvittighet, fordi du ikke orker å kjøpe og lage mat! Gå tidlig i seng, f.eks. kl. 22.00, men sov ikke før tidligst kl. 4.00 om morgenen. I de 6 timer vender og dreier du deg uavlatelig, uten å finne

hvile pga smerter!

Du skal på arbeide, vekkeuret ringer kl. 7.00, du våkner stiv og øm over det hele. Tilsett like deler tretthet og håpløshet, samt et stenk dårlig samvittighet at du ringer til jobben og melder deg syk - igjen!

Stå opp selv om du er trett, du kan likevel ikke holde ut å ligge i sengen! Et varmt bad hjelper en smule.
Det er stadig ikke nok! Nu tilsetter vi litt influensa! Du har vondt i armer, ben og ryggen, ja hele kroppen, du har hodepine - kvalme, du er svimmel og maven er helt i uorden.
Håpløsheten sprer seg, du føler deg helt alene i verden, og er skittlei det hele, så vi krydrer retten med en god porsjon tårer.

Nu tror jeg du vet hva Fibromyalgi er!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar