onsdag 12. oktober 2011

Kjære kjære Jense-mann, du som styrer dette land

Vi har i flere dager prøvd å få et svar fra deg, du hører ikke våres bønn, våres rop. Vi trenger din hjelp!

Vi er ikke psykisk syke, det er det vi blir oppfattet som. Vi får beskjed om at det sitter i hode.

Jeg satt og hørte på Dear mr. President av pink, og fikk tanken om å skrive dette blogg innlegg, som du uansett aldri kommer til å lese. Har du hørt sangen Jens http://www.youtube.com/watch?v=sn14_y2euzM

På lik line med Pink her til sin president, så har jeg også noen spørsmål til min statsminister.

Sover du godt om natta Jens ? Kjenner du smeter i kroppen dag inn og dag ut ? Kanskje er du litt stiv inni mellom i skuldrene etter en lang dag på jobben ? Kunne du tenkt deg å hatt vondt i musklene dine hvert sliten hele tiden ?
Hvert sliten og vondt i kroppen selv om du ikke har hvert en dag på jobben, med stress.
Sliter du med å komme deg opp av senga Jens ? Er det tungt å stå opp? Nei, du har nok kanskje sovet godt.

Men hvordan kan du sove godt, når du ignorere oss, vi prøver å gå svar fra deg. Men ingen ting skjer Hvorfor ?

- Nå har jeg endret kosten min til den omtale "dietten" i media om dagen, jeg har litt mere overskudd enn jeg hadde før. Jeg er heldig jeg, men det tar ikke bort smertene mine i kroppen for det.
Du jobber og tjener penger, sikkert god lønn har du også, Jeg er så "heldig" at jeg får penger fra nav, og jeg er så "heldig" at jeg i tillegg er alvorlig hjertesyk ( med.født) så jeg får litt høyere tryde sats en mange andre får.
Jeg bruker den ekstra energien jeg har pga kosten til å gjøre noe som er bra for meg, å gå turer, jeg klarer endelig det. Men nåde om nav hadde visst det ? For da er jeg ikke syk, da stiller dem tvil med en gang.
Vet du hvordan det er å kjempe mot nav systemet her til lands ? De presser deg ganske ofte i grøfta.

Har du noen ganger sitter ved middags borde, der er knyter seg i fingrene av smerter, at du ikke klarer å holde kniven og gaflen, du må få hjelp til å spise. Vet du hvordan det er Jenst ? Har du kjent på den smerten Jens ?

Har du Jens, hatt en sjult sykdom, der du må kjempe for å møte forståelse ? Eller er livet ditt kanskje så perfekt at du sover godt, og tenker ikke på alle de som lider i ditt land ?

Mennekser med Fibromyalgi, trenger ofte fysikalsk behandling, ikke av trening, men vi trenger gjerne å få løsnet litt på muskelaturen, tror du vi har noen rettighet hos nav, til dekking av fysioterpaut ? Nei, det har vi ikke.Og igjen er jeg "heldig" at jeg har kraftig astma, så jeg får fysioterapaut gratis pga det Igjen MANGE 1000, må betale dette fra sin egen lomme, og på trygd har man sjelden mye å klare seg på.

Denne er verdt å lese Jens, klarer du nå å skjønne hva vi går gjennom ?

Det og leve med FM - Fibromyalgi


"For å oppnå den rette tilstand, gjør du følgende:

Hjelp noen venner med å flytte! Gjerne noen med mange bøker og tunge møbler. ;o) Det gjør du i ca. 4 timer. Nu har du sikkert litt vondt i armer og rygg, men det er ikke nok! Du skal trene til Jenterunden med venninner, du sykler ca. 20 km. Nu er du trett og har også vondt i beina! Tilsett litt dårlig samvittighet, fordi du ikke orker å kjøpe og lage mat! Gå tidlig i seng, f.eks. kl. 22.00, men sov ikke før tidligst kl. 4.00 om morgenen. I de 6 timer vender og dreier du deg uavlatelig, uten å finne

hvile pga smerter!

Du skal på arbeide, vekkeuret ringer kl. 7.00, du våkner stiv og øm over det hele. Tilsett like deler tretthet og håpløshet, samt et stenk dårlig samvittighet at du ringer til jobben og melder deg syk - igjen!

Stå opp selv om du er trett, du kan likevel ikke holde ut å ligge i sengen! Et varmt bad hjelper en smule.
Det er stadig ikke nok! Nu tilsetter vi litt influensa! Du har vondt i armer, ben og ryggen, ja hele kroppen, du har hodepine - kvalme, du er svimmel og maven er helt i uorden.
Håpløsheten sprer seg, du føler deg helt alene i verden, og er skittlei det hele, så vi krydrer retten med en god porsjon tårer.

Nu tror jeg du vet hva Fibromyalgi er!6 kommentarer:

 1. Å slåss mot NAV vet jeg alt om... Jeg har en mann med Bechterew, 2 stålhofter og stiv rygg og nakke. Han var halvt ufør og halvt i jobb. Så fant NAV ut at han tjente for godt i sin snaue halve jobb, så nå er han frisk. Ikke ufør lenger.. Med sine stålhofter, stive rygg og nakke... Hoftene ble skiftet da han var 32 og 35 år.. Nå har vi kavet et år med tilbakebetalig av trygd de brukte to år på å finne ut han fikk for mye. Vi har brukt et halvt år på å få tilbake for mye betalt skatt, og NAV roter med papirene... Joda, jeg kjenner NAV, og håper for guds skyld jeg slipper dem mer...

  Flot innlegg forresten. :)

  SvarSlett
 2. Takk for det. Det er evig kaos mye av det systemet. Jeg var så heldig at når de først etter noen år fant ut at åå ja : Du er såpass syk du ja. Du skal ha høyeresats du ja. Da bar jeg glad i nav og glad for de litt over 100 000 jeg fikk tilbake betalt av dem. Men dette fant dem ut etter jeg prøvde å søke tidbegrenset uføre, og rikshospitalet sendte de et brev der de stilte seg uforstårlig. Jeg med min hjertefeil har prøvd så godt jeg kan siden jeg var 18 år og jobbe. Men det er jo tydlivis aldri nok for dem.

  Utrolig hva dere har hvert gjennom.

  SvarSlett
 3. Ja jeg fikk avslag på den søknadden den gangen. Går fortsatt på AAP og fikk sist nå beskjed om at de kan dra ut i 3,5 år til :p

  SvarSlett
 4. Åh ja, sånn er det. Våkne så stiv at du ikke greier å kle på deg sokker, kald på beina, barføtt og krokete prøver du å sette på litt kaffe...må bare sitte der et par timer og mykne før du går på badet...steller deg og kler på deg (en dusj er ingen selvfølge) og så er du så sliten at du må legge deg nedpå litt...men så er det så forbaska vondt at du greier ikke å ligge...så da gråter du en skvett...klem til deg <3

  SvarSlett
 5. Stikk innom Doktor god-på fb der er vi mange...på doktor god og på fibro tv norge ;)

  SvarSlett
 6. :) Er der inne ja :) Og takk for det. Kjenner igjen det du skrev over her ja. *klem*

  SvarSlett