torsdag 9. februar 2012

10 ting å slutte å gjøre for deg selv hvis du har FM og / eller CFS

10 ting å slutte å gjøre for deg selv hvis du har FM og / eller CFS

Når du har en kronisk sykdom som fibromyalgi eller kronisk utmattelsessyndrom, har du nok å stri med - du trenger ikke gjøre det verre for deg selv!

Det er vanskelig å ikke gjøre det på grunn av samfunnets definisjon er "galt" med deg hvis du ikke alltid takle farten, hele tiden. Vi forventes å jobbe full tid i stressende jobber, vil vi være fantastiske foreldre, har en perfekt hjem og holde tritt med alle andre. Hvis du ikke kan håndtere alt dette må du være alvorlig feil!


Kommer ut av denne tankegangen er vanskelig, men det kan være bra for oss og hjelpe oss til å føle bedre. Men det krever arbeid. Det første trinnet er å erkjenne hva det er du gjør for å leve opp til idealet om hva du "forventet" å gjøre. Her er 10 farlige ting du bør se opp for.Den første Slik "over do" ting.
For å bevare vår energi er avgjørende for oss - vi blir bare verre for å gjøre mer enn hva kroppene våre kan håndtere.Den andre Kritisere deg selv.
Du vet bedre enn noen at du er virkelig syk, så gi deg selv en sjanse! Når du ertappar selv å være selvkritisk, erstatte kritiske tanker med noe sånt som: "Jeg gjør så godt jeg kan, og jeg kan ikke gjøre mer enn det."Den tredje Klandre deg selv.

Det er ikke at du har bedt om en kronisk og invalidiserende sykdom vil komme og banke på døren din og helt slå bena under deg. Uansett hva noen folk sier det er din sykdom ikke din feil!Den fjerde Å tro på andres negative oppfatninger.
Det alltid vondt å høre noen si at du er "lat", "gal" eller "ubrukelig". Alle som fortsetter å gjøre det beste han / hun kan være sterkere enn de fleste. Dette er hva du må huske.Den femte Å ha urealistiske positive forventninger.

Vi pleier å sette alle våre forhåpninger og all vår tro i hvert ny behandling som vi tester, og det betyr at vi sørger for en stor skuffelse når det viser seg at vi ikke ble helbredet med en gang. Har den holdningen at hver forbedring er en suksess, og husk at vi vanligvis må bruke to eller flere forskjellige typer behandlinger for å gjøre virkelig framgang.Den sjette Å ha urealistiske negative forventninger.

Den andre siden av mynten er at uten suksess forsøker behandling etter behandling, noe som gjør at du føler ingenting vil noensinne virke. Slik tror de kan stoppe deg fra å prøve nye behandlinger som faktisk kunne hjelpe deg og det kan også skape en omvendt placeboeffekt - ie. at behandlingen ikke fungerer fordi du er overbevist om at det ikke vil fungere.Den syvende Putting selv sist.

Mange av oss ønsker å bruke vår energi på menneskene rundt oss, på vår jobb, vår plikt - bare for å oppdage at vi ikke har noe energi igjen til oss selv. Det gjør ikke det. Hvis du ikke tar vare på deg selv i første omgang, slik at du får mindre og mindre å gi til andre, før du har noe igjen å gi det hele tatt fordi du bare får sykere og sykere. Ta vare på deg selv er overlevelse, ikke egoisme.Den åttende Å gi opp for tidlig.

Når du teste en ny behandling eller foreta en livsstilsendring kan ta tid før du merker effekten av den. Hvis du gir opp for tidlig du kan gå glipp av de langsiktige fordeler. Gi kroppen din tid til å tilpasse seg endringer.Niende Slippe stresset dominere livet ditt.

Vårt liv er fullt av stressfaktorer og være syk er en annen. Problemet er at stress forverrer symptomene våre. Prøv å finne måter å redusere eller håndtere stress slik at den ikke fortsetter å kjøre deg til bunns.Den 10. Å spørre hvorfor.

Vi ønsker alle å vite hvorfor vi er syke. Er det genetisk? Er det på grunn av kostholdet ditt? Vaksine? Plantevernmidler? Infeksjon? Noen form for straff? Hvorfor sykdommen påvirket deg og ikke de millioner av andre mennesker som er akkurat som deg? En rekke spørsmål av denne typen kan føre til en nedadgående spiral av selvbebreidelse, skyldfølelse, og økt stress. I stedet for å spørre oss "hvorfor" vi må stille spørsmålet "hva som skjer i kroppen min?". Det er dette spørsmålet som kan bidra til å avdekke årsakene til symptomene og dermed bidra føre til behandlinger.Kilde: About.com (Adrienne Dellwo)Oversettelse: Johanna Spetz


Jeg har brukt google til å oversette til Norsk.

Det er tatt fra svenske fibromyalgi siden : http://fibromyalgi.se/1.0.1.0/96/1/?item=art_art-s1%2F548
1 kommentar:

  1. Hei.

    Interessant å lese:).
    Legger meg som følger hos deg.

    Klem Marita

    SvarSlett